Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Horská služba bude mít nové záchranářské vybavení. Díky dotaci Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 19. 06. 2024 09:56
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

V návaznosti na projekt Horská služba regionu Libereckého kraje 2024 krajští radní odsouhlasili dotaci ve výši dvě stě tisíc korun Horské službě České republiky. Celá částka bude použita na nákup nového záchranářského vybavení.

 

„Příspěvek je určený na provoz Horské služby v Libereckém kraji, v oblasti Jizerských hor a Krkonoš. Organizace o ně nemusí žádat z krizového fondu, ale s finančními prostředky se každý rok počítá přímo v rozpočtu kraje. Horská služba zabezpečuje část činností v nedostupných terénech místo zdravotnické záchranné služby a tohle je podpora na konkrétní vybavení, které k tomu potřebuje,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Horká služba za dotaci pořídí zdravotnický materiál, jako jsou například hypotermické deky, pulzní oxymetr na měření kyslíku v krvi anebo svozní prostředky na přepravu zraněných. Peníze obdrží Horská služba na základě smlouvy, kterou má uzavřenou s Libereckým krajem. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky