Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler pozdravil návštěvníky Dne otevřených dveří Krajské nemocnice Liberec

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 10. 2010 08:48
  • Školství

Sdílet článek

 

Hejtman Stanislav Eichler (ČSSD) jako zástupce majoritního akcionáře pozdravil v sobotu nejméně tisícovku návštěvníků historicky prvního Dne otevřených dveří Krajské nemocnice Liberec (KNL). V krátké zdravici ocenil tento počin vedení nemocnice, který má lidem přiblížit podmínky práce a činnosti jednoho ze dvou špičkových krajských zdravotnických zařízení.

„Jsem překvapen, jaký zájem je o Den otevřených dveří. Je ale dobře, že lidé chtějí vidět, jak by bylo o ně postaráno, pokud se zraní nebo onemocní, i když to samozřejmě nikomu nepřeji,“ řekl hejtman s tím, že Krajská nemocnice Liberec patří mezi elitní nejen v české republice, ale i v Evropě.

„Rozvoj této nemocnice a kvalitní péče o pacienty je prioritou Libereckého kraje i dobudoucna,“ zdůraznil.

Podle tiskové mluvčí nemocnice Alexandry Kittnerové byl mezi návštěvníky největší zájem o prohlídku úrazové ambulance a dětské pohotovosti.

„Zájemci se také poslechli v hodinových blocích čtyři přednášky na „populární“ témata  – bolesti zad a jak jim předcházet, nebezpečí obezity, srdeční onemocnění a léčba infarktu či resuscitace dětí. Zajímavé byly třeba  i instruktáže,  jak si  správné mýt ruce,“ uvedla mluvčí.

Lékaři navíc připravili zdarma měření krevního tlaku, tuku a prohlédli zájemcům jejich mateřská znaménka. Příchozí získali také dvacetiprocentní slevu na volně prodejné léky a zdravotnické pomůcky v nemocniční lékárně a prodejně zdravotnických potřeb a třicetikorunový bonus za položku na receptu v nemocnièní lékárně. Měli také mimořádnou možnost vyzkoušet si, jak funguje občerstvení KNL cateringu v podobě poledního menu, ale také guláše, klobás, kávy, tatranky a dalších dobrot.Vše tentokrát zdarma. Navíc děti si vyzkoušely dětský koutek, který byl k dispozici  po celou dobu konání Dne otevřených dveří.

„Ukázalo se, že uspořádat Den otevřených dveří v nemocnici byl dobrý nápad a Liberecký kraj jako hlavní vlastník případné opakování určitě podpoří,“ uzavřel hejtman po prohlídce některých nemocničních oddělení s tím, že KNL se určitě bude opět mít čím novým pochlubit.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky