Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta jednal v Ústí nad Labem o dopravě

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 02. 2018 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Doprava, dopravní obslužnost, tarifní sjednocení a další vzájemná mezikrajská spolupráce, to vše se projednávalo na pracovním setkání hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a jeho náměstka pro dopravu Marka Pietera s Jaroslavem Komínkem, náměstkem hejtmana pro dopravu v Ústeckém kraji, kde se také jednání odehrálo. S libereckým hejtmanem se na krajském úřadě přišel pozdravit také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Téma dopravy je univerzální a řada záležitostí si vyžaduje mezikrajská řešení výhodná pro obě strany. S Libereckým krajem takto spolupracujeme již dlouho a věřím, že i toto jednání na nejvyšší úrovni napomůže rozvoji a prohloubení spolupráce v budoucnu,“ řekl po setkání náměstek hejtmana Jaroslav Komínek.

Vzhledem k dobrým vztahům mezi oběma kraji a jejich vzájemné provázanosti např. v oblasti cestovního ruchu a turismu se jednalo o mezikrajské spolupráci nejen v návaznosti spojů, která již funguje, ale do budoucna také o tarifní integraci (DÚK a IDOL), která by umožnila snazší a levnější cestování. S tím souvisí i myšlenka koncepce jednotného odbavování v linkové autobusové a železniční dopravě v celé republice. Kraje by o tom rády jednaly s významným sousedem, krajem Středočeským.

Již konkrétní obrysy má mezikrajská spolupráce na úrovni finančního vyrovnání autobusové dopravy. To by se mohlo rozšířit o železniční nostalgickou mezikrajskou linku Česká kamenice – Kamenický Šenov, která má turistický potenciál, a finanční podpora ze strany obou krajů by jistě posílila její význam.

V neposlední řadě se diskutovalo o zakládání krajských autobusových dopravců, neboť po Ústeckém kraji se rozhodl k tomuto kroku přistoupit i kraj Liberecký. Výměna zkušeností a názorů může tak oboustranně tento náročný proces vytváření nové společnosti na zelené louce usnadnit a urychlit.

 

Tisková zpráva a fotografie Ústeckého kraje
http://www.kr-ustecky.cz/hejtman-libereckeho-kraje-martin-puta-jednal-v-usti-nad-labem-o-doprave/d-1720045/p1=204704

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky