Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Evropské ceny za podnikání

Otta Michael, Mgr.

  • 13. 04. 2006 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:3782|autor:Otta Michael, Mgr.|email:michael.otta@kraj-lbc.info|telefon:485 226 553|mobil:|aktualizace:]


Hlavními cíli soutěže Evropských cen za podnikání je:

  • Identifikace úspěšných činností vyvíjených za účelem podpory podniků a podnikání
  • Výměna nejlepších podnikatelských strategií a praktik
  • Zlepšení pohledu na podnikatele v očích veřejnosti
  • Podpora a inspirace potenciálních podnikatelů

 

Projektu se účastní členské země Evropské unie, Bulharsko, Island, Norsko, Rumunsko a Turecko.

 

Do uvedené soutěže se mohou přihlásit města různých velikostí, regiony, správní oblasti, státní a soukromá obchodní sdružení, státní úřady, podnikatelé a dále vzdělávací instituce a obchodní organizace. Kandidáti musí prokázat, že jejich aktivity ve dvouletém období před rokem udílení cen napomohly zlepšení podnikání a posílily hospodářství v jejich regionu. Zájemci o ceny se mohou přihlásit do jedné z následujících pěti kategorií:


                  Cena za průkopnictví v podnikání
                  Cena za podporu podnikání,
                  Cena za omezení byrokracie,
                  Cena za investice do lidských zdrojů
                  Cena za odpovědné podnikání


Kromě ocenění v uvedených kategoriích bude dále udělena Velká cena poroty, jež je určena uchazeči, který představí nejkreativnější a nejinspirativnější podnikatelskou aktivitu v Evropě. Vítěz soutěže bude zveřejněn na internetových stránkách Evropské komise a získá velkou prestiž v rámci celé Evropské unie.


Více informací o soutěži naleznete na internetových stránkách Evropské komise www.european-enterprise-awards.org  kde je mimo jiné k dispozici i kontakt na národní kontaktní osoby (za Českou republiku: Ing. Josef Duchoň, MPO a PhDr. Marie Pavlů, EIC Praha).

 

Přihlášky do soutěže, které v případě zájmu obdrží zájemci u výše uvedených kontaktních osob a v nejbližších dnech budou rovněž k dispozici na internetových stránkách MPO a EIC, mohou uchazeči zasílat do konce května 2006.


Samotný výběr uchazečů o ocenění bude probíhat ve dvou fázích. Nejprve proběhne výběr na národní úrovni, kde budou vybráni dva uchazeči o ocenění. Následně se uskuteční výběrové kolo na úrovni evropské.

 
Zde je přiložen leták s dalšími informacemi o soutěži.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky