Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolnictví na kolejích. V první půlce října prosviští i v Libereckém kraji

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 09. 2024 14:10
  • Sociální

Sdílet článek

Začátkem září odstartoval třetí ročník kampaně na podporu dobrovolnictví v Libereckém kraji s názvem „Hledáme Tebe!“. Na libereckých i jabloneckých kolejích již nyní mohu zájemci vidět tramvaj s reklamním polepem od Regionálního dobrovolnického centra. Tramvaj upozorňuje veřejnost na možnosti dobrovolnictví v regionu.

„Dobrovolnictví je radost“ odkazuje na společný rozcestník na webu dobrovkraji.cz, který představuje více než padesát organizací a konkrétní formu dobrovolnictví, kterou si veřejnost může vyzkoušet. Organizace jsou seskupeny do zastřešujících témat: navštěvovat nemocné, přinášet radost seniorům, pečovat o zvířata, pečovat o kulturní dědictví, zvelebovat přírodu, podporovat děti, pomáhat lidem v nouzi a pomoc při mimořádných událostech.

„Podzimní kampaň vyvrcholí v pátek 11. a v sobotu 12. října 2024. V pátek 11. října bude po celá den jezdit historická tramvaj po Liberci zadarmo. Uvnitř tramvaje budou na rozhovory s veřejností připraveni zástupci Regionálního dobrovolnického centra i zástupci neziskových organizací pracujících s dobrovolníky. Budou k dispozici letáky a informace o aktuálních dobrovolnických programech a aktivitách v jednotlivých organizacích,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort sociálních věcí. 

V sobotu 12. října bude jezdit polepená tramvaj Regionální dobrovolnické centrum – Hledáme Tebe! se stejnou tematikou mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou.

Veřejnosti bude k dispozici také velký společný informační stan Regionálního dobrovolnického centra a neziskových organizací. Bude stát v pátek po celý den na Soukenném náměstí v Liberci.

V sobotu stánek najdou zájemci na Dni otevřených dveří Dopravního podniku Liberce a Jablonce nad Nisou v Tatranské ulici. 

Jedná se již o třetí ročník podzimní kampaně. V roce 2022 byl připraven Den dobrovolnictví v Zoo Liberec, loni si návštěvníci mohli užít prezentaci neziskových organizací i kulturní program na hradu Grabštejn, letos kampaň posviští po tramvajových kolejích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky