Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolní hasiči z Karlinek reprezentovali Liberecký kraj na republikovém šampionátu v požárním sportu

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 02. 07. 2015 14:40
  • Magazín

Sdílet článek

Sbor dobrovolných hasičů (SDH) Karlinky reprezentoval o uplynulém víkendu Liberecký kraj na Mistrovství České republiky v požárním sportu 2015 v Trutnově. O titul v závodě soutěžilo sedmnáct týmů ze všech koutů země.

SDH Karlinky si vylosoval třetí startovní číslo, a tak je čekal vstup do zápolení hned v úvodu. Po příjezdu na místo a prezentaci nejprve hasiči v pátek absolvovali tréninky požárních útoků, při kterých se seznamovali s požárním strojem Rosenbauer FOX III. Odpoledne přišly na řadu tréninky na 100 metrů s překážkami.

Prvním závodním dnem byla sobota. Dopoledne soutěžní klání začínalo první disciplínou, zmiňovanými běhy na 100 metrů s překážkami. Týmu z Karlinek se moc nevedlo, ale pět nejrychlejších časů, které byly pod hranici dvaceti sekund, si hasiči připisovali k dobru a nakonec z toho bylo umístění na třináctém místě. Odpoledne zkazilo sportovní výkony počasí. Náladu závodníkům z Libereckého kraje ale vylepšila štafeta 4x100 metrů, kde se jim poměrně dařilo. Ve štafetě se umístili šestí, s časem 62,27 s. Průběžně se zařadili na desáté místo.

V neděli ráno přišla na řadu poslední disciplína, a to královský požární útok. Karlinští vyběhli jako třetí v pořadí. Na některých závodnících se ale projevila nervozita, na prvním pokusu se nevedlo, ale i tak dokončili. Druhý pokus už byl zdařilejší, nicméně čas 31,51 s. stačil až na předposlední místo, tedy na místo šestnácté. Celkově se tedy SDH Karlinky umístil na dvanáctém místě ze 17 družstev krajů a hasičských jednot.

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky