Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Chřipková sezona se blíží, kraj zve do knihovny na veřejnou preventivní akci

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 04. 09. 2024 12:56
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Se začátkem podzimu je potřeba připravit se na chřipkovou sezonu. Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje, libereckým pracovištěm Státního zdravotního ústavu Praha a lékaři připravil zdravotně preventivní akci s názvem Podzim nezastavíš, chřipku ano – očkuj se!

Koná se pod záštitou Vladimíra Richtera, člena rady kraje pověřeného řízením resortu zdravotnictví, v pátek 13. září od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

„Zdraví je to nejdůležitější, co máme. Jsem proto rád, že pomáháme zvýšit informovanost ve společnosti,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.    

Zaměřuje se na význam očkování nejen proti chřipce u pacientů s kardiovaskulárními a dalšími závažnými onemocněními a seznámí mimo jiné s informacemi o tom, že u lidí s kardiovaskulárním a jiným onemocněním může očkování výrazně zmenšit dopady chřipky na jejich organismus a snížit úmrtnost.

Přednášku pro veřejnost připravil Jiří Šmíd, praktický lékař pro dospělé z Jablonce nad Nisou, který bude odpovídat také na očkovací dotazy účastníků. Úvodního slova se ujme Tomáš Roubíček, lékařský ředitel a lékař kardiovaskulárního centra Krajské nemocnice Liberec.

Před a po přednášce bude v předsálí k dispozici stánek Státního zdravotního ústavu s informačními materiály k tématu akce a dalšími informacemi z oblasti zdraví.

Účastníci si zde mohou nechat změřit krevní tlak a cholesterol v krvi a zkonzultovat naměřené výsledky.  

  • plakát (.pdf)
    1 MB
    04. 09. 2024 15:35

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky