Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Česko-polská přeshraniční spolupráce podpoří další projekty

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 01. 07. 2024 15:13
  • Rozvoj

Sdílet článek

Monitorovacího výboru česko-polského programu INTERREG se 26. a 27. června v Hradci Králové zúčastnili zástupci Libereckého kraje. V úvodu se uskutečnilo shrnutí úspěšnosti programového období za roky 2014až2020. Podporu obdrželo 253 projektů, ve kterých se zapojilo 653 subjektů v příhraničí.

Členové výboru pro programové období 2021-2027 projednali celkem 28 projektů v oblastech cestovního ruchu, spolupráce institucí a setkávání obyvatelstva. Z toho bylo podpořeno 14 úspěšných žádostí pro přeshraniční spolupráci.

Mezi nimi byla také Technická univerzita v Liberci s projektem AKCENT Comp a Liberecký kraj s již navazujícím projektem Objev skryté skvosty II. „Máme dobrou příležitost pokračovat v projektu zaměřeném na cestovní ruch, který otevírá turistům v příhraničí nová, atraktivní místa. Také tímto způsobem lze efektivně čelit problému přetížení oblíbených turistických destinací v kraji,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Součástí programu zasedání byly také plánované výzvy, které budou v druhé polovině roku 2024 vyhlášeny. „Žadatelé budou mít další příležitosti získat dotační prostředky v podporovaných oblastech programu. V současné době jsou stále témata, která výzvu zatím neobdržela. Konkrétně jde o oblasti podnikání a veřejnou dopravu,“ dodal Jiří Ulvr.

Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu funguje regionální bod INTERREG Česko-Polsko, na kterém žadatelé mohou pravidelně konzultovat své dotazy a projektové záměry. Informace o novinkách jsou k naleení též na sociálních sítích a v sekci přeshraniční spolupráce na krajských stránkách.

Interreg Česko-Polsko

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky