Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Budova bývalé zemědělky v České Lípě má nový kabát

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 28. 06. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v České Lípě otevřela ve středu 20. června zrekonstruovanou budovu bývalé zemědělské školy v Lužické ulici. Realizace projektu probíhala od července 2017 do května 2018 a jeho cílem je snížení energetické náročnosti objektu školy.

„Předmětem projektu je zateplení obvodových stěn, výměna oken, dveří, zateplení střechy a vytvoření nové dvouplášťové. Instalace vzduchotechniky v učebnách objektu. Cílem je snížení energetické náročnosti objektu školy,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Sledování naplnění cílů projektu bude pomocí zavedeného energetického managementu.

Celý název projektu je „Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v České Lípě, budovy v Lužické ulici. „Projekt je financován Evropskou unií, konkrétně Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020 a celkové náklady činí 16,5 mil. korun. Liberecký kraj se podílí částkou 11,6 mil. korun, “ doplnila Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pro resortu hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Kromě samotné SOŠ a SOU Česká Lípa a Libereckého kraje se na projektu podílely i vybrané firmy. Stavbu zajišťovala firma Marhold a. s., projekt a autorský dozor zajistila firma Anylopex plus s. r. o. a o technický dozor investora a BOZP se postarala firma 3L Studio.

Rekonstrukce probíhala od července 2017 do května 2018, z čehož samotná stavba trvala 6 měsíců a v období prosinec – duben byla přerušena z důvodu klimatických podmínek.

Škola v současné době realizuje také projekt výstavby Centra odborného vzdělávání Libereckého kraje služeb v celkové hodnotě 82,6 mil. korun, které vzniká v sousedství této budovy. Část prostor budovy v Lužické ulici bude využita i pro potřeby COV, konkrétně půjde o odborné učebny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky