Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Billboard na křižovatce u Textilany

Mgr. Martin Hýsek

právník

  • 16. 09. 2024 12:00
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

Žadatel žádal o sdělení následujících informací týkajících se reklamního zařízení, které je umístěné v silničním ochranném pásmu komunikace 1/14 ve vzdálenosti menší než 50m, a to sice na území města Liberce, nicméně na ploše nespadající do definice zastavěného území obce (pozemek 5780/34 v katastrálním území Liberec, na přibližné GPS lokaci 50.7658019N, 15.0674606E, křižovatka Jablonecká / Na Bídě):

  1. Který den bylo tomuto zařízení vaším úřadem vydáno povolení dle Zákona o pozemních komunikacích č. 13/1997 Sb., § 31?
  2. Který den toto povolení pozbude platnosti?

Pokud reklamní zařízení disponuje platným povolením, žádal žadatel o zaslání jeho anonymizované kopie spolu s kopií souhlasného stanoviska Policie ČR – aktuální k datu vydání povolení (tedy ne starší než 5 let od vydání rozhodnutí o povolení).

Odpověď na žádost:

KÚ LK žadateli sdělil, že sice správně uvedl, že se reklama dle definice zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, nenachází v zastavěném území, a byla by tedy v ochranném pásmu komunikace, ovšem uvedené platí pouze pro komunikace I. třídy. Komunikace (ul. Jablonecká) není ale komunikací I. třídy, protože byla z této kategorie rozhodnutím Krajského úřadu Libereckého kraje vyřazena. Momentálně se jedná o veřejně přístupnou účelovou komunikaci, která bude po převodu majetku opět zařazena, ovšem do kategorie nižší třídy. Na provozování reklamy na daném místě KÚ LK nevydával žádné povolení a nemůže jej tedy ani poskytnout.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky