Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bez výhrad a nápravných opatření: Kraj obdržel kladný výsledek veřejnosprávní kontroly na parkovací dům

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 09. 2024 09:01
  • Doprava
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

Parkovací dům v blízkosti sídla Krajského úřadu Libereckého kraje byl postaven v souladu se zákonem a s podmínkami poskytovatele dotace. Kraj totiž obdržel včera – 18. září 2024 – výsledek veřejnosprávní kontroly ze strany Centra pro regionální rozvoj České republiky, a to se závěrem: „BEZ ZJIŠTĚNÍ, nápravná opatření ani doporučení k nápravě nebyla uložena“. Kontrola se uskutečnila fyzicky na místě a došlo také k prostudování potřebné dokumentace projektu.  

„Jsem rád, že kontrola dopadla dobře. Znamená to, že evropskou dotaci, kterou jsme získali z Integrovaného regionálního operačního programu – výzvy číslo 51 – jsme využili dle pravidel a regulí. Je to pro mě zároveň odpověď na všechna tvrzení „odborníků“, o tom, jak byla dotace zneužita a jak jsme ji údajně obcházeli, a dalších prohlášení, ke kterým se už nechci vracet. Pro mě osobně je důležité, že parkovací dům funguje a slouží řidičům, o čemž se každodenně může kdokoli na místě přesvědčit,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Dotace na tento projekt byla proplacena na základě tří žádostí o platbu, a to v plné výši 84.753.923,21 korun. K jejímu krácení nedošlo.“

Parkovací dům v blízkosti sídla Krajského úřadu Libereckého kraje přivítal první řidiče od 2. ledna 2024. Stavba přinesla 244 míst, z toho 100 pro veřejnost v režimu P+R. Parkovací dům postavilo sdružení Metrostav DIZ a OHLA ŽS. Výsledná cena díla po uzavření sedmi dodatků ke smlouvě činila 246.052.489,77 korun včetně DPH.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky