Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Audioprůvodcie SmartGuide po Geoparku UNESCO Český ráj nabízí nové trasy

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 12. 07. 2024 12:25
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Nabídku zajímavých výletů po Geoparku UNESCO Český ráj rozšířila o další návrhy tras, které vedou v méně turisticky navštěvovaných oblastech Českého ráje, společnost Geopark Český ráj o. p. s. ve spolupráci s platformou SmartGuide.

Zatím tipy na výlety v audioprůvodci SmartGuide provádějí Hruboskalským pískovcovým skalním městem, údolím Plakánku v blízkosti hradu Kost, na bývalou sopku Káčov u Mohenice nad Jizerou, do Škodějova za mědí, okolo Lomnice nad Popelkou za drahými kameny a na vrch Tábor, za Novopackými acháty a vodopády a také na Jistebsko k archeologickému nalezišti horniny, ze které před sedmi tisíci lety zhotovovali pravěcí lidé sekerky.

Nově mezi zajímavé trasy přibyly výlety okolo Dolánek v údolí řeky Jizery s prameny Bezednice a Bartošovou pecí ve Vazoveckém údolí, dále na vrch Kozákov, Prackovský kráter, Drábovnu a Votrubcův lom a okruhy Klokočskými a Příhrazskými pískovcovými skalami. Se všemi uvedenými trasami se mohou nově seznámit i uživatelé aplikace SmartGuide v anglickém, německém a polském jazyce.

Návrhy tras opět připravil znalec Českého ráje a jeden ze zakladatelů Geoparku Český ráj a dlouholetý předseda jeho správní rady Václav Ziegler, který byl prvním profesionálním pracovníkem Chráněné krajinné oblasti Český ráj a pracoval řadu let v Muzeu Českého ráje v Turnově.

SmartGuide je česká platforma pro digitální audioprůvodce, která se používá již ve více než  dvanácti stech destinacích po celém světě. Aplikace SmartGuide promění každý chytrý telefon v osobního audioprůvodce – a to i v interiéru a offline. Umělou inteligenci platforma využívá pro rozšíření nabídky podle preferencí a zájmu jednotlivých uživatelů aplikace, takže dokáže nabídnout konkrétní informace podle zvolených témat.  

TZ: Geopark Český ráj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky