Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Aktuální stav dopravy v regionu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 09. 2024 19:25
  • Doprava

Sdílet článek

Dopravní obslužnost v Libereckém kraji je zajišťována v maximální možné míře, jak to jen aktuální povětrnostní podmínky umožňují s výjimkou turistických linek (Smědava, Zlaté návrší, Ještěd), jejichž provoz byl do odvolání pozastaven. Problémy jsou aktuálně v Bílém Potoce (autobusy náhradní autobusové dopravy i linkové dopravy byly zkráceny ze směru od Raspenavy do Hejnic, provoz obnoven od 18:30), ve Višňové, mezi Dolní Řasnicí a Jindřichovicemi pod Smrkem a také mezi Jilemnicí a Jabloncem nad Jizerou. Kraj eviduje též zpoždění na železnici (místy i větší než 30 minut).

Náhradní atuobusová doprava je také z důvodu uzavírky mostu v Mníšku odkloněna mimo Oldřichov v Hájích.

„Pro pondělní provoz předpokládáme i nadále omezení turistických linek a současně připravujeme náhradní obslužnost mezi Raspenavou, Oldřichovem a Mníškem. Budeme také sledovat situaci v obci Višňová. Další opatření mohou být přijata v případě zhoršení situace na některé z komunikací nebo železničních tratí,“ dodal Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

Informace o mimořádnostech eviduje Centrální dispečink na odkaze: https://mpvnet.cz/idol/extra a na síti X (https://x.com/IDOLdoprava).

Dispečink je možné kontaktovat také telefonicky na čísle 704 702 000.

Text ve spolupráci se společností KORID LK. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky