Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výroční akce programu INTERREG nabídne konferenci i výlet po krajině

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 07. 05. 2024 13:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

Výroční akci v polských Jakuszycích pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Dolnoslezským vojvodství, Královehradeckým a Pardubickým krajem a Centrem pro Regionální rozvoj. Uskuteční se 17. a 18. května a její součástí bude informační konference a pěší výlet.

Pro veřejnost pořadatelé chystají na 18. květen pěší výlet, který nese název Na cestě s INTERREGEM; nutná je registrace na registračním formuláři.

Výlety budou rozděleny na dvě trasy, rekreační má délku 9 kilometrů a turistická necelých 19 kilometrů. Podél těchto cest je připraven doprovodný program a stánky českých a polských subjektů, kteří se podílejí na tvorbě přeshraniční spolupráce v programu INTERREG Česko–Polsko. Začátek je 18. května v 10.00.

„Výlet nabídne možnost setkání pěších turistů z Polska i Česka. Shledávám v tomto ohledu velmi pozitivní dopad na zviditelnění pěší turistiky jako jednu z forem trávení volného času v příhraničí,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

 Výroční konference s názvem Spolupráce se vyplácí – 20 let Interregu v česko-polském příhraničí začíná 17. května ve 14.00.  Tématem přednášek budou informace o Programu Česko–Polsko 2021–2027, Fond Malých projektů a prezentace úspěšných projektů přeshraniční spolupráce.

„Účastníci mají možnost registrace na tuto akci do 13. května. O této možnosti jsme již informovali subjekty z Libereckého kraje. Věřím, že konference podpoří zájem o přeshraniční spolupráci,“ dodal Jiří Ulvr. Zde se nalézá registrace na konferenci.

Interreg Česko-Polsko

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky