Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Důležitým tématem Europafestu na Trojzemí byla i přeshraniční spolupráce

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 04. 2024 13:09
  • Rozvoj

Sdílet článek

Přeshraniční spolupráce mezi Českem, Polskem a Německem byla jedním z témat Europafestu aneb Slavností Trojzemí, která se konala 27. dubna na styku tří států nedaleko Hrádku nad Nisou. Liberecký kraj má zřízené kontaktní místo a zajišťuje činnosti v rámci programů INTERREG Česko – Sasko a INTERREG Česko – Polsko pro aktuální programové období 2021 – 2027.

Ve spolupráci se společnými sekretariáty programů sbírali pracovníci jednotlivé podněty prostřednictvím dotazníků, které byly zaměřeny právě na projekty přeshraniční spolupráce. „V rámci průzkumu se povedlo shromáždit téměř 500 dotazníků, které hodnotí aktuální přeshraniční spolupráce v programovém území,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Hlavním přínosem byl dialog mezi programovými institucemi a obyvateli, kteří nejvíce vnímají, jaké projekty z obou programů ovlivňují život v oblasti, ve které žijí. „Přeshraniční spolupráce v Libereckém kraji má mnoho úspěšných žadatelů v oblastech cestovního ruchu, vzdělávání, inovací nebo ochraně životního prostředí, a to na obou stranách programového území,“ dodal Jiří Ulvr.

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám a informacích o programu mohou žadatelé najít na krajském webu Přeshraniční spolupráce | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz). Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu je zřízeno kontaktní místo, kde lze konzultovat záměry a podmínky Interreg Česko – Sasko a Interreg Česko – Polsko.

Interreg Sasko

Interreg Česko-Polsko

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky