Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové kabiny na hřištích či stavba sportovního areálu. Kraj podpoří malé i velké sportovní projekty

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 10. 05. 2024 14:52
  • Školství

Sdílet článek

Bezmála osm milionů korun uvolní kraj v rámci dotačního programu na podporu sportovní infrastruktury, jenž nese přídomek Malé projekty. Vylepšených či zcela nových hřišť, stejně jako lepšího zázemí pro sportovce se dočká řada organizací a klubů napříč regionem.

„Název sice zní Malé projekty, ale ve skutečnosti, řečeno s klasikem, není malých projektů. Vždyť pro sportovce v každé obci, jejichž plány pomůžeme uskutečnit, se jedná o významné projekty, které v jejich sportovní kariéře představují důležité události, ba i mezníky,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Vyhlášení programu se uskutečnilo 21. ledna a žádosti bylo možné podávat od 25. března do 15. dubna. „Na tento program je v rozpočtu kraje vyčleněno celkem 10 milionů korun. Podpory se dočká všech dvanáct podaných žádostí, které budou pokryty v plné výši částkou 7.883.364,76 korun. Rezerva tak činí 2.116.635,24 korun.

Například ve Cvikově projde tamní sportovní areál rekonstrukcí, na niž kraj přispěje částkou za 1,4 milionu. V Novém Městě pod Smrkem vznikne s krajským příspěvkem tři sta tisíc korun workoutové hřiště a s pomocí téže částky získá FC Nový Bor modernizované fotbalové kabiny. Turnovští Sokolové se dočkají obnovy obložení velkého sálu své sokolovny za využití dotace 380 tisíc korun, fotbalistům z Rádla poslouží nové kabiny u hřiště za pomoci příspěvku 1,1 milionu korun.

Peníze kraj ovšem vyčlenil i na podporu velkých projektů. Uspělo všech pět žádostí. Jejich celková požadovaná hodnota představovala 39 448 414 korun; v rámci programu byla k dispozici částka 45 milionů, pročež zůstatek činí 5 551 586 korun. „Podmínky dotačního programu stanovily, že dotace může být poskytnuta v rozmezí tři až dvanáct milionů korun,“ upřesnil Čeřovský.

V libereckém Sport Parku projde rekonstrukcí, na niž poskytne kraj dotaci 7 milionů korun atletický ovál, turnovský zimní stadion čeká dostavba šaten a sportovního a technického zázemí za pomoci částky 3.002.193 korun a v Pěnčíně s krajským příspěvkem 7.736.221 korun vyroste sportovní areál u tamní základní školy. Semily se dočkají rekonstrukce atletického stadionu, na niž uvolní kraj 11,9 milionu a u zimního stadionu ve Frýdlantu vznikne nový kabinový blok; kraj poskytne 9,8 milionu korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky